Hellurei!

Tervetuloa opintovastaavan nurkkaukseen! Koneenrakentajakillassa opintovastaava käsittelee opintoihin, opiskeluun ja koulutuspolitiikkaan käsitteleviä asioita ja toimii opiskelijoiden edunvalvojana opintoihin liittyvissä asioissa. Näitä voivat olla esimerkiksi kurssien sujuminen, tulevan koulutuksen kehittämiseen osallistuminen, opiskelijoiden näkökulman edustaminen ja yhteydenpito opetushenkilökunnan kanssa.

Jos sinulla on jotain kysyttävää kopoasioista tai edunvalvonnasta, ota rohkeasti yhteyttä Telegrammilla opintovastaavaan @onnip tai opintotoimariin @vililind tai sähköpostilla onni.paivinen@tuni.fi tai vili.lind@tuni.fi. 

Killassa voi myös nykäistä hihasta ja mainita jos on ongelmia joidenkin tiettyjen kurssien kanssa!

Apua ja neuvoja voit kysyä myös Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan TREYn kopoihmisiltä, esimerkiksi osoitteesta kopo@trey.fi. Tältä sivulta löydät myös palautelomakkeen, jolla voit lähettää palautetta jostain tietystä kurssista KoRKin kautta suoraan jonkin kurssin vastuuopettajalle, ja me pyydämme häneltä vastausta antamaasi palautteeseen. 

Tärkein keino vaikuttaa omiin opintoihisi on antaa palautetta OJP:n kautta. Tämä on yliopiston virallinen opintojaksopalautejärjestelmä. Jokaisen kurssin päättyessä tulisi sähköpostiisi kilahtaa maili, jossa on linkki kurssin palautteenantoon tarkoitetulle sivulle. Palautteen antaminen on vapaaehtoista, mutta mitä enemmän palautetta saadaan, sitä vakavammin palaute otetaan. Eli jos jokin jossakin kurssissa mielestäsi mättää, laita palautetta ja kannusta kavereitasikin jättämään palautetta. Jos kurssin palautteiden perusteella määräytyvä ”arvosana” on alle tietyn raja-arvon, lähtee sen palaute käsiteltäväksi tiedekunnalle. Tällöin pohditaan aktiivisesti, kuinka huomattuja epäkohtia voitaisiin parantaa. Tärkeää on jättää ennen kaikkea kirjallista palautetta monivalintakohtien lisäksi. Tästä opetushenkilökunta saa eniten irti ja nämä monesti auttavat heitä ymmärtämään miksi annoit tietyn arvosanan.

 

 

Harmittaako jokin opinnoissa? Kartoitamme nyt tutkinnon kehityskohteita alta löytyvän Padlet-kyselyn avulla.

Kevät alkaa olla paketissa ja tämän kunniaksi teemme kevään opintoasioista samankaltaisen Padlet- kyselyn kuin viime syksynäkin. Padlettiin on lisätty muutamia valmiita kysymyksiä ja teemoja joihin toivoisimme mielipiteitä. Voit kertoa mielipiteesi näihin liittyen tai kommentoida kirjoituksia tai vain kertoa olevasi samaa tai eri mieltä peukuttamalla jo julkaistuja kommentteja. Valmiiden teemojen lisäksi Padletista löytyy oma osionsa yksittäisille kursseille ja vapalle sanalle jonne saa kertoa mietteitään

Jos tulee jotain kysyttävää kyselyyn liittyen tai mitä tahansa asiaa maan ja konetalon katon väliltä, ota ihmeessä yhteyttä allekirjoittaneeseen.

 

TLDR:

Mitä? Nyt saa purkaa sydäntään opintoasioista

Miten? Käy kirjoittamassa Padlettiin mielipiteesi tai vaan peukuttamassa muiden kommentteja

Miten? Tästä

 

Assaripalsta:

Tällä hetkellä assarihakuja ei ole käynnissä. Ilmoituksen assaripalstalle saat lähettämällä sähköpostia allekirjoittaneelle onni.paivinen@tuni.fi. Ilmoitukset esiintyvät tämän palstan lisäksi jokaisessa viikkotiedotteessa. 

 

Tärkeitä kopo-aiheisia linkkejä (mm. fuksien kopo-infossa käsitellyt):

Konetekniikan infosivu Moodlessa (jos et tiedä mistä aloittaa, aloita täältä): https://moodle.tuni.fi/course/view.php?id=16943

Yliopiston ohjauspalveluista täältä: https://intra.tuni.fi/fi/opetus/opintojen-ohjaus-0/ohjauksen-yleisohjeet-0/ohjaustahot-ja-yhteystiedot

Opiskelijan oikeudet ja vastuut: https://trey.fi/edunvalvonta/koulutuspolitiikka/opiskelijan-oikeudet-ja-vastuut

Käy tsekkaamassa vielä opintoneuvojan sivu, siellä on lisää hyödyllisiä linkkejä!

 

 

 

~