Hei vaan ja tervehdys TEKistä!

Olen Oliver Rantalainen ja toimin Koneenrakentajakillan TEK-kiltayhdyshenkilönä. Tehtäväni on saattaa kaikkien killan jäsenten, niin uusien kuin vanhojenkin, tietoon mikä TEK on, mitä se tekee ja miksi siihen kannattaa liittyö. Sekä luonnollisesti tiedottaa mitä TEKissä tapahtuu ja mitä uutta sillä on jäsenilleen tarjota. Tänne KoRK:n TEK-sivuille on koottu tietoa järjestästä sekä tärkeimpiä linkkejä koskien TEK:n jäsenyyttä, IAET-kassaa, työelämän kiemuroita sekä jäsenetuja.

Yhteyttä KYHiin voit ottaa puhelimitse, sähkäpostitse tai voit nykäistä häntä ihan vain hihasta yliopistomme käytävillä tärmätessänne. KYHiä näkee kiltahuoneella kahvittelemassa ja usein myäs teekkareille järjestetyissä tapahtumissa.

Yhteystietoni

Oliver Rantalainen
oliver.rantalainen(at)student.tut.fi
+358 400 252 893

TEK - Tekniikan akateemiset

TEK pähkinänkuoressa | Jäseneksi | Jäsenedut | TEK-rekry | Edunvalvonta | IAET-kassa | Yhteystiedot | TEK FAQ

TEK pähkinänkuoressa

Tekniikan akateemiset TEK on AKAVAlainen keskusjärjestä, joka on diplomi-insinöörien ja vastaavan yliopistokoulutuksen saaneiden etujärjestä. Siihen kuuluu noin 70 000 jäsentä ja on yksi AKAVAn suurimmista jäsenjärjestäistä. Jäsenistä noin 30% on opiskelijajäseniä.

Opiskelijajäsenyys on ilmainen

Liittyminen on sangen helppoa; lähetät hyväksymiskirjeen mukana tulleen lomakkeen postissa, täytät tutorin antaman liittymiskupongin tai liityt ajan hengen mukaisesti netissä, Jäseneksi liittyminen. Miksi sitten liittyö? Ensinnäkin opiskelijajäsenyys on ilmainen. Toisekseen, se ei maksa mitään. Saat jäsenetuja opiskeluaikanasi eikä se maksa mitään. Lisäksi jäsenillä on käytässään varsin kattavat TEK:n tarjoamat palvelut liittyen työnhakuun, työelämään sekä työttömyysturvaan.

HUOM! Useamman liiton samanaikainen jäsenyys on mahdollista. Mikäli kuulut jo johonkin jäsenjärjestään, on TEK:n yhtäaikainen jäsenyys täysin mahdollista. Päätöksen hetki siitä oikeasta koittaa vasta valmistumisen yhteydessä.

Jäsenedut

TEK:n opiskelijajäsenillä on käytössään monia etuja;

  • Kerran viikossa ilmestyvä Tekniikka&Talous T&T. Huomioithan, että tilaus on uusittava joka syksy!

  • TEK:n oma jäsenlehti TEK

  • TEK:n julkaisema Teekkarin työkirja, jossa tietoa ja neuvoja työnhausta sekä varsin kattava listaus mahdollisista kesä- / diplomityöpaikoista Teekkarin työkirja

  • työttömyysturva, IAET-kassa

  • Muut jäsenedut Linkki

Edunvalvonta

TEK valvoo niin valmistuneiden kuin opiskelijajäseniensä etuja. Opiskelijoita eniten koskettavat harjoittelupalkkasuositukset sekä aloituspalkkasuositus;

  • Harjoittelupalkkasuositukset (kesä- ja diplomityö) linkki

  • Aloituspalkkasuositus linkki

  • Palkkatilastoja yms. linkki

TEKrekry

TEKrekry tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet työnhakuun jo opiskeluaikana. Käytässäsi on kattava työpaikkatutka, johon voit jättää avoimen työhakemuksen. Voit luoda ja ylläpitää kätevästi CV:tä. Suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. Ja luonnollisesti voit tulostaa sen paperille tai pdf:ksi.

TEKrekry >> Palvelut työnhakijoille >> Uudet käyttäjät: Rekisteräidy käyttäjäksi / Vanhat käyttäjät: kirjaudu sisään >> kirjautuminen omilla tunnuksilla

IAET-kassa

Insinöörien, arkkitehtien ja ekonomien työttömyyskassa turvaa selustasi hankalassa työmarkkinatilanteessa; heti valmistumisen jälkeen, suhdannevaihtelujen jälkimainingeissa, syitähän on monia. Mutta ratkaisuja on yksi ylitse muiden; IAET-kassan. Kassan jäsenyys maksaa 105 ä vuodessa ja se on verovähennyskelpoinen.

Kassaan kannattaa liittyä ajoissa, jotta töytät työssäoloehdon; opiskelijoilla yhteensä vähintään 26 viikkoa (=noin joitain kuukausia), joka voi olla jaksotettuna siis useammalle vuodelle.

Liittyminen netissä: www.tek.fi >> Opiskelijat >> Jäsentietojen muuttaminen >> Jäsentietojen muutos >> kirjautuminen omilla tunnuksilla >> Jäsentietojen päivitys >> Palvelut ja lehdet >> IAET kassan jäsenyys aktiiviseksi

HUOM! Useamman työttömyyskassan jäsenyys ei ole mahdollista. Mikäli olet jo jonkun kassan jäsen ja haluat siirtyö IAET:n jäseneksi, niin kassan siirto käy helpommin kuin kätevästi. Ota vain yhteyttä omaan KYHiisi!

TEK:n yhteystiedot Tampereella

Teekkariyhdysmies:
Tatu Tikkanen
etu.suku@tek.fi

Tampereen aluetoimisto:
Hermiankatu 6-8 A
33720 Tampere

TEK FAQ

K: Voiko olla useammassa liitossa samanaikaisesti jäsenenä?
V: Kyllä voi. Joillakin liitoilla, kuten RIL on olemassa TEK:n kanssa jopa yhteisjäsenyysmahdollisuus. Voi myäs olla toisessa liitossa esim. valmiina insinäärinä maksavana vuosijäsenenä ja TEKissä opiskelijajäsenenä. työttämyyskassassa ei kuitenkaan voi olla jäsenenä kuin yhdessä kerrallaan.

K: Voiko toisen korkeakoulututkinnon suorittaja olla jäsenenä TEK:issa (esim. työelämässä oleva FM tai insinääri)
V: Kyllä voi. Katso edellinen kysymys.

K: Voiko vaihtaa jostain toisesta liitosta TEK:n menettämättä kerääntyneitä etuuksia esim. työttämyyskassan suhteen?
V: Voi vaihtaa. työttämyyskassaa voi vaihtaa niin, että jo kertyneet etuudet säilyvät. Kassan vaihtamiseen on kuiten olemassa tarkat toimet ja ohjeet, joten, jos tällainen tapaus tulee eteen kannattaa neuvoa ottamaan yhteyttä alueasiamieheen.

K: Onko koululla jatko-opiskelijoille olevaa TEK:n edunvalvontaa?
V: Kyllä on. Yhteyttä voi ottaa teekkariyhdysmieheen. Valmistuneet DI:t äjoutuvatä kuitenkin maksamaan normaalin vuosijäsenen jäsenmaksun, vaikka olisivatkin jatko-opiskelijoita. Tälläin heillä on kuiten käytässään vuosijäsenille enemmän tarkoitetut palvelut. Esim. urapalvelut.

K: Miten lehtitilaukset voi peruuttaa?
V: Ottamalla yhteyttä jäsenrekisteriin. jasenrekisteri@tek.fi (09) 2291 2291

K: Onko TEK oikea liitto myäs tutkijan ammatissa toimiville?
V: Kyllä on. TEK tarjoaa myäs tutkijatehtävissä toimiville samat palvelut kuin perinteisen teollisuuden parissa toimiville DI:lle

K: Mitä teen, ellen vieläkään läytänyt vastausta kysymyksiini?
V: Ota yhteyttä Mikkoon!

 

TEK-kiltayhdyshenkilö
Oliver Rantalainen
oliver.rantalainen@student.tut.fi
+358 400 252 893