Hei vaan ja tervehdys TEKistä!

 

Moro, oon Ilkka Viita-aho ja toimin Koneenrakentajakillan TEK-kiltayhdyshenkilönä. Tehtäväni on saattaa kaikkien killan jäsenten, niin uusien kuin vanhojenkin, tietoon mikä TEK on, mitä se tekee ja miksi siihen kannattaa liittyä, sekä tiedottaa mitä TEKissä tapahtuu ja mitä uutta sillä on jäsenilleen tarjota. Tänne KoRK:n TEK-sivuille on koottu tietoa järjestöstä sekä tärkeimpiä linkkejä koskien TEK:n jäsenyyttä, KOKO-kassaa, työelämän kiemuroita sekä jäsenetuja.

 

Yhteyttä KYHiin voit ottaa sähkäpostitse tai voit nykäistä häntä ihan vain hihasta yliopistomme käytävillä tärmätessänne. KYHiä näkee kiltahuoneella kahvittelemassa ja usein myäs teekkareille järjestetyissä tapahtumissa.

 

Yhteystietoni

 

Ilkka Viita-aho
ilkka.viita-aho(at)tuni.fi
O5O 3515 O47

 

TEK - Tekniikan akateemiset

 

TEK pähkinänkuoressa | Jäseneksi | Jäsenedut | TEK-rekry | Edunvalvonta | KOKO-kassa | Yhteystiedot | TEK FAQ

 

TEK pähkinänkuoressa

 

Tekniikan akateemiset TEK on AKAVAlainen keskusjärjestä, joka on diplomi-insinöörien ja vastaavan yliopistokoulutuksen saaneiden etujärjestä. Siihen kuuluu noin 70 000 jäsentä ja on yksi AKAVAn suurimmista jäsenjärjestäistä. Jäsenistä noin 30% on opiskelijajäseniä.

 

Opiskelijajäsenyys on ilmainen

 

Liittyminen on sangen helppoa; lähetät hyväksymiskirjeen mukana tulleen lomakkeen postissa, täytät tutorin antaman liittymiskupongin tai liityt ajan hengen mukaisesti netissä, Jäseneksi liittyminen. Miksi sitten liittyö? Ensinnäkin opiskelijajäsenyys on ilmainen. Toisekseen, se ei maksa mitään. Saat jäsenetuja opiskeluaikanasi eikä se maksa mitään. Lisäksi jäsenillä on käytässään varsin kattavat TEK:n tarjoamat palvelut liittyen työnhakuun, työelämään sekä työttömyysturvaan.

 

HUOM! Useamman liiton samanaikainen jäsenyys on mahdollista. Mikäli kuulut jo johonkin jäsenjärjestään, on TEK:n yhtäaikainen jäsenyys täysin mahdollista. Päätöksen hetki siitä oikeasta koittaa vasta valmistumisen yhteydessä.

 

Jäsenedut

 

TEK:n opiskelijajäsenillä on käytössään monia etuja;

 

 


  • Kerran viikossa ilmestyvä Tekniikka&Talous T&T. Huomioithan, että tilaus on uusittava joka syksy!

 


  • TEK:n oma jäsenlehti TEK

 


  • TEK:n julkaisema TEK työkirja, jossa tietoa ja neuvoja työnhausta sekä varsin kattava listaus mahdollisista kesä- / diplomityöpaikoista Teekkarin työkirja

 

 

 

 

Edunvalvonta

 

TEK valvoo niin valmistuneiden kuin opiskelijajäseniensä etuja. Opiskelijoita eniten koskettavat harjoittelupalkkasuositukset sekä aloituspalkkasuositus;

 

 


  • Harjoittelupalkkasuositukset (kesä- ja diplomityö) linkki

 


  • Aloituspalkkasuositus linkki

 


  • Palkkatilastoja yms. linkki

 

 

TEKrekry

 

TEKrekry tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet työnhakuun jo opiskeluaikana. Käytässäsi on kattava työpaikkatutka, johon voit jättää avoimen työhakemuksen. Voit luoda ja ylläpitää kätevästi CV:tä. Suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. Ja luonnollisesti voit tulostaa sen paperille tai pdf:ksi.

 

TEKrekry >> Palvelut työnhakijoille >> Uudet käyttäjät: Rekisteräidy käyttäjäksi / Vanhat käyttäjät: kirjaudu sisään >> kirjautuminen omilla tunnuksilla

 

 KOKO-kassa

 

Insinöörien, arkkitehtien ja ekonomien työttömyyskassa turvaa selustasi hankalassa työmarkkinatilanteessa; heti valmistumisen jälkeen, suhdannevaihtelujen jälkimainingeissa, syitähän on monia. Mutta ratkaisuja on yksi ylitse muiden; IAET-kassan. Kassan jäsenyys maksaa 105 ä vuodessa ja se on verovähennyskelpoinen.

 

Kassaan kannattaa liittyä ajoissa, jotta töytät työssäoloehdon; opiskelijoilla yhteensä vähintään 26 viikkoa (=noin joitain kuukausia), joka voi olla jaksotettuna siis useammalle vuodelle.

 

Liittyminen netissä: www.tek.fi >> Opiskelijat >> Jäsentietojen muuttaminen >> Jäsentietojen muutos >> kirjautuminen omilla tunnuksilla >> Jäsentietojen päivitys >> Palvelut ja lehdet >> IAET kassan jäsenyys aktiiviseksi

 

HUOM! Useamman työttömyyskassan jäsenyys ei ole mahdollista. Mikäli olet jo jonkun kassan jäsen ja haluat siirtyö IAET:n jäseneksi, niin kassan siirto käy helpommin kuin kätevästi. Ota vain yhteyttä omaan KYHiisi!

 

TEK:n yhteystiedot Tampereella

Julius Haapakoski

Opiskelijayhdyshenkilö, Tampere

Puh. 040 707 3195

etu.suku@tek.fi


 

TEK FAQ

 

K: Voinko olla useammassa liitossa samanaikaisesti jäsenenä?
V: Kyllä voit. Joillakin liitoilla, kuten RIL ja SAFA on olemassa TEK:n kanssa yhteisjäsenyysmahdollisuus. Voit olla myös toisessa liitossa esim. valmiina insinöörinä maksavana vuosijäsenenä ja TEKissä opiskelijajäsenenä. Työttömyyskassassa ei kuitenkaan voi olla jäsenenä kuin yhdessä kerrallaan.

 

K: Voiko toisen korkeakoulututkinnon suorittaja olla jäsenenä TEK:issa (esim. työelämässä oleva FM tai insinööri)
V: Kyllä voi. Katso edellinen kysymys.

 

K: Voiko vaihtaa jostain toisesta liitosta TEK:iin menettämättä kerääntyneitä etuuksia esim. työttömyyskassan suhteen?
V: Voi vaihtaa. työttömyyskassaa voi vaihtaa niin, että jo kertyneet etuudet säilyvät. Kassan vaihtamiseen on kuitenkin olemassa tarkat toimet ja ohjeet, joten jos tällainen tapaus tulee eteen kannattaa ottaa yhteyttä alueasiamieheen.

 

K: Onko koululla jatko-opiskelijoille olevaa TEK:n edunvalvontaa?
V: Kyllä on. Yhteyttä voi ottaa teekkariyhdysmieheen. Valmistuneet DI:t joutuvat kuitenkin maksamaan normaalin vuosijäsenen jäsenmaksun, vaikka olisivatkin jatko-opiskelijoita. Tällöin heillä on kuitenkin käytettävissään vuosijäsenille tarkoitetut palvelut, esim. urapalvelut.

 

K: Onko TEK oikea liitto myös tutkijan ammatissa toimiville?
V: Kyllä on. TEK tarjoaa myös tutkijatehtävissä toimiville samat palvelut kuin perinteisen teollisuuden parissa toimiville DI:lle

 

K: Mitä teen, ellen vieläkään löytänyt vastausta kysymyksiini?
V: Ota yhteyttä Ilkkaan!

 

 

~