Hei vaan ja tervehdys TEKistä!

 

Terve vaan kaikille! Olen Teemu Sarkanen ja minun hommana on toimia Koneenrakentajakillan TEK-kiltayhdyshenkilönä. Tehtäväni on jakaa tietoa kaikille killan jäsenille, sekä uusille että vanhoille, siitä mikä TEK on, mitä se tekee ja miksi siihen kannattaa liittyä. Tiedotan myös mitä kaikkea TEKissä tapahtuu, ja mitä uutta TEK jäsenilleen tarjoaa. Tälle KoRK:n TEK-sivulle on kerätty tietoa järjestöstä, sekä linkkejä koskien TEK:n jäsenyyttä, KOKO-kassaa, työelämän kiemuroita, sekä jäsenetuja.

Yhteyttä kiltayhdyshenkilöön voit ottaa sähköpostitse tai voit nykäistä häntä ihan vain hihasta yliopistomme käytävillä törmätessänne. KYHiä näkee myös kiltahuoneella kahvittelemassa ja usein myös teekkareille järjestetyissä tapahtumissa.

Yhteystietoni

Teemu Sarkanen
teemu.sarkanen(at)tuni.fi
O45 1261949
Telegram: @Sarkkiss

 

TEK - Tekniikan akateemiset

TEK pähkinänkuoressa

 

Tekniikan akateemiset TEK on AKAVAlainen keskusjärjestö, joka on diplomi-insinöörien ja vastaavan yliopistokoulutuksen saaneiden etujärjestö. Siihen kuuluu noin 70 000 jäsentä ja on yksi AKAVAn suurimmista jäsenjärjestöistä. Jäsenistä noin 30% on opiskelijajäseniä.

 

Opiskelijajäsenyys on ilmainen

 

Liittyminen on sangen helppoa; lähetät hyväksymiskirjeen mukana tulleen lomakkeen postissa, täytät tutorin antaman liittymiskupongin tai liityt ajan hengen mukaisesti netissä, Jäseneksi liittyminen. Miksi sitten liittyä? Ensinnäkin opiskelijajäsenyys on ilmainen. Toisekseen, se ei maksa mitään. Saat jäsenetuja opiskeluaikanasi eikä se maksa mitään. Lisäksi jäsenillä on käytässään varsin kattavat TEK:n tarjoamat palvelut liittyen työnhakuun, työelämään sekä työttömyysturvaan(työttömyyskassa maksullinen ja liittyminen erikseen).

HUOM! Useamman liiton samanaikainen jäsenyys on mahdollista. Mikäli kuulut jo johonkin jäsenjärjestään, on TEK:n yhtäaikainen jäsenyys täysin mahdollista. Päätöksen hetki siitä oikeasta koittaa vasta valmistumisen yhteydessä.

 

Jäsenedut

 

TEK:n opiskelijajäsenillä on käytössään monia etuja;

  • Kerran viikossa ilmestyvä Tekniikka&Talous T&T. Huomioithan, että tilaus on uusittava joka syksy!

  • TEK:n oma jäsenlehti

  • TEK:n julkaisema TEK työkirja, jossa tietoa ja neuvoja työnhausta ja työelämästä Työkirja

  • Työttömyysturva, KOKO-kassa eli korkeakoulutettujen yhteinen työttömyyskassa (liittyminen erikseen)  KOKO-Kassa

 

Edunvalvonta

 

TEK valvoo niin valmistuneiden kuin opiskelijajäseniensä etuja. Opiskelijoita eniten koskettavat harjoittelu- ja aloituspalkkasuositus. 

 

  • Harjoittelu- ja aloituspalkkasuositukset (kesä- ja diplomityö) linkki

  • Lisää palkoista esimerkiksi valmistuneille linkki

 

TEKrekry

 

TEKrekry tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet työnhakuun jo opiskeluaikana. Kätevin tapa seurata uusia työpaikkoja on LinkedIn-ryhmästä: TEKrekry

 

 KOKO-kassa

 

Insinöörien, arkkitehtien ja ekonomien työttömyyskassa turvaa selustasi hankalassa työmarkkinatilanteessa; heti valmistumisen jälkeen, suhdannevaihtelujen jälkimainingeissa, syitähän on monia. Mutta ratkaisuja on yksi ylitse muiden; KOKO-kassa.

Kassaan kannattaa liittyä ajoissa, jotta töytät työssäoloehdon; opiskelijoilla yhteensä vähintään 26 viikkoa (=noin joitain kuukausia), joka voi olla jaksotettuna siis useammalle vuodelle.

Liittyminen netissä: www.tek.fi >> Opiskelijat >> Jäsentietojen muuttaminen >> Jäsentietojen muutos >> kirjautuminen omilla tunnuksilla >> Jäsentietojen päivitys >> Palvelut ja lehdet >> KOKO kassan jäsenyys aktiiviseksi

HUOM! Useamman työttömyyskassan jäsenyys ei ole mahdollista. Mikäli olet jo jonkun kassan jäsen ja haluat siirtyö KOKO:n jäseneksi, niin kassan siirto käy helpommin kuin kätevästi. Ota vain yhteyttä omaan KYHiisi!

 

TEK:n yhteystiedot Tampereella

 

Joel Tuomisto

Opiskelijayhdyshenkilö, Tampere

etu.suku@tek.fi

 

TEK FAQ

 

K: Voinko olla useammassa liitossa samanaikaisesti jäsenenä?
V: Kyllä voit. Joillakin liitoilla, kuten RIL ja SAFA on olemassa TEK:n kanssa yhteisjäsenyysmahdollisuus. Voit olla myös toisessa liitossa esim. valmiina insinöörinä maksavana vuosijäsenenä ja TEKissä opiskelijajäsenenä. Työttömyyskassassa ei kuitenkaan voi olla jäsenenä kuin yhdessä kerrallaan.

 

K: Voiko toisen korkeakoulututkinnon suorittaja olla jäsenenä TEK:issa (esim. työelämässä oleva FM tai insinööri)
V: Kyllä voi. Katso edellinen kysymys.

 

K: Voiko vaihtaa jostain toisesta liitosta TEK:iin menettämättä kerääntyneitä etuuksia esim. työttömyyskassan suhteen?
V: Voi vaihtaa. työttömyyskassaa voi vaihtaa niin, että jo kertyneet etuudet säilyvät. Kassan vaihtamiseen on kuitenkin olemassa tarkat toimet ja ohjeet, joten jos tällainen tapaus tulee eteen kannattaa ottaa yhteyttä alueasiamieheen.

 

K: Onko koululla jatko-opiskelijoille olevaa TEK:n edunvalvontaa?
V: Kyllä on. Yhteyttä voi ottaa opiskelijayhdyshenkilöön. Valmistuneet DI:t joutuvat kuitenkin maksamaan normaalin vuosijäsenen jäsenmaksun, vaikka olisivatkin jatko-opiskelijoita. Tällöin heillä on kuitenkin käytettävissään vuosijäsenille tarkoitetut palvelut, esim. urapalvelut.

 

K: Onko TEK oikea liitto myös tutkijan ammatissa toimiville?
V: Kyllä on. TEK tarjoaa myös tutkijatehtävissä toimiville samat palvelut kuin perinteisen teollisuuden parissa toimiville DI:lle

 

K: Mitä teen, ellen vieläkään löytänyt vastausta kysymyksiini?
V: Ota yhteyttä Teemuun!

~