Uudet opiskelijat aka fuksit

Tervetuloa opiskelemaan konetekniikkaa Tampereen Yliopistoon!

Tältä sivulta löydät paljon hyödyllistä infoa opintojen aloitukseen liittyen, sivulla esitellään myös virkaa toimittavat killan fuksi-ihmiset joihin voit olla matalalla kynnyksellä yhteydessä jos tai kun sinulla herää kysyttävää aiheeseen liittyen.

Uuden opiskelijan muistilista:

 • Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu joko läsnä- tai poissaolevaksi.
 • Aloita asunnon hakeminen jo ajoissa, opiskelija-asuntoja alueella tarjoavat TOAS ja POAS.
 • Hoida opinto- ja asumistukeen liittyvät asiat kuntoon kesän aikana.
 • Maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu ja YTHS-maksu.
 • Rekisteröi TUNI-tunnuksesi.
 • Lataa Telegram, laajalti Tampereen opiskelijoiden keskuudessa käytössä oleva viestintäsovellus. Tämä toimii pääasiallisena viestintävälineenä killan sisällä.
 • Käy tsekkaamassa killan Instagram.
 • Lue kesällä julkaistava kiltalehden erikoispainos Fuksiruuvi, jossa muun muassa tuutorit esittäytyvät.
 • Tilaa opiskelijakortti etukäteen Trey:n nettisivuilta jotta saat opiskelijaedut sekä kulkuoikeudet käyttöön jo orientaatioviikolle.
 • Suositeltavaa on myös aktivoida Pivossa mobiiliopiskelijakortti.
 • Tutustu Trey:n fuksisivuihin.
 • Osallistu orientaatioviikolle 21. - 25.8. ja varaslähtöön sunnuntaina 20.8.
 • Liity fuksien Telegram-ryhmään sekä tiedotuskanavalle linkeistä

Koneenrakentajakillan fuksi-ihmiset:

Fuksi-ihmisten tehtävänä on hoitaa killan sisällä kaikkia uusiin opiskelijoihin liittyviä asioita. Vastuualueisiin kuuluu mm. tuutoroinnin johtaminen, tapahtumien järjestäminen sekä tapahtumista ja muusta toiminnasta tiedottaminen. Alta löydät lukuvuodella 2023-2024 virkaa toimittavat fuksi-ihmiset sekä heidän yhteystietonsa.

 

Mikko Karihtala

Fuksivastaava

Telegram: @kalaneuvos

mikko.karihtala@tuni.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

Niina Mäkelä

Fuksitoimihenkilö

Telegram: @MissMakela

niina.makela@tuni.fi

 

 

Onni Erola

Fuksitoimihenkilö

Telegram: @peltimansikka

onni.erola@tuni.fi

UKK:

Lähdössä tai tulossa armeijasta? Aloitatko opintosi vasta orientaatioviikon jälkeen? Mikäli aloitat opintosi orientaatioviikon jälkeen mihin tahansa vuodenaikaan, voit olla yhteydessä killan fuksi-ihmisiin. Tällä tavoin pääset mutkattomasti mukaan killan fuksiryhmien toimintaan ja viestintäkanaville. Fuksi-ihmiset auttavat myös esimerkiksi sopivien haalareiden etsinnässä ja kampukseen tutustumisen järjestämisessä. Ota yhteyttä rohkeasti Telegramissa tai sähköpostitse!

Aloitatko opintosi maisterivaiheessa? Maisterifuksit ovat yhtälailla tervetulleita mukaan killan toimintaan. Orientaatioviikon maanantaina maisteri-infon jälkeen maisterituutorit ottavat kopin maisterifukseista ja tarjolla on yhtenevä orientaatioviikon ohjelma kandifuksien kanssa. Liity jo nyt fuksiryhmään telegramissa! Jos tarvitset apua opintoihin liittyvissä asioissa, voit olla myös yhteydessä tiedekunnan opintoneuvojiin ja koulutusasiantuntijoihin. Myös opintovastaavan sivu voi olla hyödyllinen.

Tarvitseeko minun tehdä kurssivalintoja etukäteen? Ei tarvitse, tuutorisi ohjaavat orientaatioviikon alussa tekemään kurssivalinnat ensimmäiselle vuodelle. Iso apu tähän on jos olet valmiiksi aktivoinut Tuni-tunnuksesi yliopiston nettisivuilta löytyvän ohjeen mukaisesti.

Hyödyllisiä linkkejä:

TREY:n fuksiopas

TUNI:n uuden opiskelijan sivut

TUNI Konetekniikan sivut

TOAS

POAS

 

~